Monday, 14 November 2016

Filled Under:

MASYAALLAH: 12 BENDA "PELIK" BERLAKU SEMALAM SEHINGGA MEMALUKAN ARTIS KESAYANGAN KITA . MEMANG TAK GUNA BETUL !.


Namun akhirnya, Shidi Data diumumkan sebagai peserta yang tersingkir pada minggu ke 5.  Shidi pada malam berkenaan menyampaikan lagu berjudul Ratuku nyanyian asal Awie dan berada di “bottom two” bersama Ameng Spring.
Walaubagaimanapun, ada netizen yang beranggapan Shidi layak untuk mara ke pusingan seterusnya kerana persembahan beliau agak memuaskan.
Pasti ada yang menonton dan juga terlepas melihat konsert ke 5 Gegar Vaganza 3 (GV3) yang diadakan semalan dengan mengumumkan Shidi Data bintang yang tersingkir kerana mendapat markah yang paling rendah.

Berikut perkara menarik yang berlaku sepanjang konsert GV3 semalam.

1. Datuk Seri Vida dengan sporting menyanyikan lagu Ayda Jebat dan berjaya mencipta kekecohan apabila berjaya mendapatkan imuniti bagi selamatkan mana-mana peserta yang disingkirkan.

2. Dua bos besar Astro yang berada di kerusi penonton saling menunding jari ke arah masing-masing apabila isu imuniti ditimbulkan Datuk Seri Vida.

3. Dato Zainal Abidin yang bertindak sebagai juri jemputan dengan selamba menyelar bahawa tidak memerlukan pengacara kurang ajar untuk konsert solonya pada Februari tahun depan.

4. Fara Fauzana yang ‘cipta’ kontroversi dengan isu penyingkiran Elly Mazlein turut hadir. Duduk sebaris dengan Elly Mazlein pula tu! 

ARTIKEL MENARIK: (Video) Aksi Lentok Normah Damanhuri Promosi Produk Anaknya Cetus Perhatian Netizen!

5. Shila Amzah tunduk membelek telefon ketika Sharnaaz Ahmad muncul di atas pentas mempromosikan drama Awak Sangat Nakal!

6. Michael Ang ditanya soalan oleh Dato Vida, "bakpo awak sorang Cino dalam ramai-ramai?" Michael Ang jawab "Cina pun orang Malaysia!"Opsss!!

7. Ada ‘sesuatu’ berlaku dalam persembahan Ameng dan Datuk Khatty memberikan sokongan moral dan angkat tangan sebagai support.8. Hari lahir Zarul turut diraikan. Istimewanya kek Zarul dibawakan Elly Mazlein. Lebih sweet, Zarul yang lebih tua tetap memanggil Elly sebagai Kak Lina Pom Pom hingga diusik oleh Jihan.

9. Elly Mazlein ambil macaron bagi dekat Tok Ram. Dekat tangga terhenti sekejap, mungkin ‘takut’ dengan reaksi Tok Ram. Tapi Tok Ram tetap sporting kan?10. Kehadiran Azlan The Typewriter, Jaclyn Victor dan Ziana Zain di hujung dengan persembahan Beribu Sesalan juga dianggap sebagai kejutan malam ini sempena promosi Konsert High Note 2016.


Tidak mengapa, mungkin rezeki Shidi Data diluar sana akan lebih murah lagi. Tersingkir tidak bermakna segalanya berakhir, ia adalah permulaan untuk sesuatu yang baharu serta lebih baik.

Apa pula pendapat anda tentang konsert GV 3 yang ke 5 semalam?
0 comments:

Post a Comment